Officieel hoort er cognac bij maar dat heb ik eruit gelaten.
Ingredienten
1 kg hacheevlees, in blokken
250 gr. zilveruitjes
4 teentjes knoflook, fijn
250 gr. gerookte magere spekreepjes
1 grote winterwortel in stukken
400 gr champignons in plakjes
4 stengels bleekselderij in partjes
Bosje peterselie (gesnipperd)
3 el bloem
4 dl rode wijn
4 dl runderbouillon
2 takjes verse tijm
3 laurierblaadjes
50 gr roomboter
Zeezout
Zwarte peper uit de molen
Bereidingswijze
Doe de boter in een grote pan en verhit. Fruit hierin de zilveruitjes, de knoflook en spekblokjes aan. Uit de pan halen en bewaren. Braad nu het vlees rondom bruin, voeg dan de selderij en de wortel toe en bak die even 3 minuten mee en voeg royaal zout en peper toe. Strooi de bloem er over en bak nog even goed. Giet nu de bouillon en de wijn erbij, de helft van de peterselie, de tijm en laurier. Laat nu 2 ½ uur lekker sudderen. Wees niet bang voor alcohol want die verdampt. Bak nu de champignons lichtbruin, haal de laurierblaadjes en de takjes tijm uit de pan (die hebben hun smaken afgegeven) en doe nu de zilveruitjes, spekblokjes en de knoflook bij het vlees. Laat het nu nog 30 minuten lekker doorsudderen. Het is nu wat ingekookt en je hebt een heerlijke haute cuisine stoofpot met een dikke saus.
Eet smakelijk
Geen opmerkingen:
Een reactie posten