600 gr | kipfilet |
4 | preien |
4 | uien |
2 | bananen |
400 gr | ananas |
6 | augurk(en) |
2 tenen | knoflook |
1 el | sambal oelek |
60 ml | ketjap manis |
8 el | chilisaus (doorzichtige grote fles met pitjes van b.v.de toko) |
olie, om te bakken (olijfolie of kokosolie) | |
zout en peper, naar smaak |
Bereiding
Bereidingstijd ca. 30 min.Baktijd ca.30 minuten
Snijd de prei en ui in ringen. Snijd de bananen in plakjes en de ananas en augurken in blokjes. Pers de knoflook uit.
Bak de kip in een wok in wat olie in 10 minuten bruin. Voeg dan de prei, ui en knoflook toe en fruit dit vijf minuten mee.
Voeg de chilisaus, ananas en augurk toe en laat het geheel ongeveer 20 minuten sudderen.
Doe de laatste 5 minuten de banaan erbij.
Serveer met rijst, kroepoek en atjar.
Bak de kip in een wok in wat olie in 10 minuten bruin. Voeg dan de prei, ui en knoflook toe en fruit dit vijf minuten mee.
Voeg de chilisaus, ananas en augurk toe en laat het geheel ongeveer 20 minuten sudderen.
Doe de laatste 5 minuten de banaan erbij.
Serveer met rijst, kroepoek en atjar.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten